WHAT I GOT FOR GRADUATION

5 BØGER JEG SKAL LÆSE DENNE SOMMER

Jeg plejer ikke at læse særlig meget og hvis jeg endelig gør er det meget sjældent og grundet det faktum, at jeg har fundet en bog, som jeg med stor forskrækkelse ikke kan slippe. Det oplevede jeg her den anden dag, og jeg har nu fået en mindre åbenbaring om, at jeg bør læse noget mere. Derfor har jeg netop rullet forbi det lokale bibliotek og lånt nogle gode sommer bøger, samt formået at finde nogle bøger på nettet, som ved blikfang fangede min smag. Nogle af dem er:

1. ‘Hvis det er’ af Helle Helle. Faktisk er det denne bog der gav mig en åbenbaring om, at jeg bør læse noget mere. Helle Helle kendte jeg til i forvejen grundet mange analyser og fortolkning af hendes værker, både på efterskolen, men især også på gymnasiet. I modsætning ti mange af Helle Helles tidligere sete romaner er hovedpersonen i dette værk en mand. ‘Hvis det er’ handler om to løbere, en mand og en kvinde, som tilfældigvis render ind i hinanden i en stor jysk skov. De er begge faret vildt og sammen kommer de til at tilbringe to dage sammen i den danske natur. Ekstra bonus: Læste hele bogen på en dag.

2. ‘Papmachereglen’ af Hella Joof. Jeg vil faktisk rettere sagt genlæse denne bog. Jeg elsker Hellas herlige personlighed og har vokset op med Hellas optræden i samtlige børneprogrammer og underholdning på tv. I Hellas bog guider hun én igennem hendes 25 “leveregler”, som Hella præsentere én for i løbet af bogen, som hun mener kan gøre livet bedre. Bogen er skrevet med en humoristisk og skæv tilgang, netop som Hella selv karakteriseres!

3. ‘Der bor Hollywood stjerner på vejen’ af Maria Gerhardt. Denne bog planlægger jeg faktisk i modsætning til lånebøgerne at købe, når jeg med min familie tager en uge i sommerhus. Bogen handler om forfatteren selv, som i 00’erne var en del af det vilde natklubmiljø. De vilde fester står dog i kontrast til den hverdag, som Maria Gerhardt i et stykke tid har kæmpet for, da hun i halvandet år inden bogens udkomst havde kæmpet livets hårdeste kamp mod kræften, som på sigt har ødelagt hende. ‘Det bor Hollywood stjerner på vejen’ er Maria Gerhards fortælling om det liv hun havde, før den dag i 2013 og om de dage, der kom efter. Bl.a. skildrer en stor del af bogen dét at gå fra at være kendt DJ til kræftpatient.

4. ‘Gud taler ud’ af Jens Blendstrup. Denne roman handler om Jens Blendstrups fader, Uffe, som i bogen bliver kaldt Gud på grund af hans voldsomme dominans. Jens er Uffes yngste søn og Jens skriver om livet i familien og især hans skildring af faderen Uffe/Gud. Bogen er bygget op af forskellige episoder i faderens/Guds liv, der er med til at give læseren et samlet billede af faderen. Ekstra bonus er at Jens Blendstrup er ret humoristisk, hvilket også kommer til udtryk igennem hans fortællinger. Det kommer desuden også til udtryk i virkeligheden ved hans oplæsninger!

5. ‘Tjenerindens fortælling’ af Margaret Atwood. Bogen handler om livet i diktatur, hvor man bliver frataget al ens frihed, individualitet samt bliver adskilt fra ens familie. Handlingen tager udgangspunkt i USA i en nær fremtid, hvor fødselstallet på grund af forurening og overdreven brug af kemikalier er dalet faretruende. Et ultra religiøst regime har overtaget magten og har hermed skabt et stærkt hierarkisk samfund, hvor de få fødedygtige kvinder, der er tilbage, holdes som avlskvinder hos magteliten. ‘Tjenerindens fortælling’ er en af kvindernes beretning om livet i en stat, der overvåget enhver aktivitet og ikke mindst en stat, der slår hårdt ned på modstand. Det er altså et beretning om at få frataget sig sin identitet og istedet blive reduceret til et objekt hos magteliten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WHAT I GOT FOR GRADUATION