A LITTLE UPDATE

TANKER EFTER GYMNASIE

Hvad sker der egentligt når man er blevet student, når man ikke længere skal op klokken 6 hver morgen for at tage i skole og når man pludselig ikke er forpligtet til ugentlige afleveringer mere? Jeg må ærlig inddrømme, at jeg stadig ikke helt har vænnet mig til tanken. Lige pt. har jeg som nævnt tidligere et sabbatår, hvor jeg bruger tiden på at arbejde. Dog tænkte jeg, at jeg lige vil dele nogle af de tanke, der har strejfet mig lært i forbindelse med, at gå fra at være studerende, til nu at være færdig med uddannelse. De lyder således:

1. Man bliver mere selvstændig end nogensinde før. Hvis du troede du var selvstændig på gymnasiet, er det blot en brøkdel af det, du vil komme til at opleve efterfølgende. Nu er det altså dig, der skal bane dig vejen til netop den karriere du ønsker for din fremtid, og du har nu ikke længere en fælles identitet med de andre gymnasie venner, som du havde før, nemlig det at være gymnasieelev.

2. Du føler dig en smule palle alene i verden. Den omvæltning der går fra at se ens veninder hver dag, til nu at se dem et par gange om måneden. Det er nok én af de ting, som er sværest for mig at vænne mig til tanken om. I er ikke længere det samme sted, og skal alle noget forskelligt nu. Nogen er allerede begyndt på en videregående uddannelse, andre tager sabbatår. Nogen en vikarer i børnehaver, andre arbejder i butiksbranchen. Det vil altså sige, at gymnasiet ikke længere er samlingspunktet.

3. Du bliver ekspert i jobansøgninger. Ihvertfald hvis du ikke har sikret dig et job inden sabbatår. Personligt var jeg jo så heldig at være sikret det job, som jeg har haft siden jeg startede på arbejdsmarkedet i en meget tidlig alder. Dette har helt sikker været med til at sikre min jobsituation. Men når man gerne vil skrabe penge samme til enten lejlighed, højskole ophold eller en rejse, er et fuldtidsjob helt klart at foretrække. Derfor er jeg nu igang med at skrive en stor mængde ansøgninger, så jeg kan få suppleret arbejdstimerne op i løbet af mit sabbatår. Da jeg kun er deltids ansat på min nuværende arbejdsplads søger jeg derfor et job mere ved siden af, så jeg forhåbentlig kan komme op og få det, det svarer til 37 timer om ugen, altså en fuldtidsstilling.

4. Universitetet er ikke nødvendigvis et must. Hvis man har gået på gymnasiet og har mange boglige bekendtskaber ved man nok, hvad jeg taler om. De fleste af mine bekendtskaber, har nemlig planer om at tage på universitetet i Århus nu, hvor de er færdige med deres gymnasielle uddannelse. Dette har også resulteret i, at jeg flere gange er blevet spurgt om, hvorfor jeg ikke selv skulle læse på universitetet. Hertil har jeg hver gang svaret at det ikke er mig. Og jeg bliver ærligtalt lidt flov når jeg skal fortælle dem, at jeg inderligt ikke ønsker en universitets uddannelse, da jeg føler at det er blevet lidt af en norm.

5. Vælg videregående uddannelse ud fra dine stærke egenskaber. Dette punkt harmonerer faktisk rigtig godt med ovenstående, hvor jeg omtaler det at læse på universitetet. Jeg har aldrig været det helt store boglige geni, mest fordi det ikke vækker den store interesse hos mig. Derfor ønsker jeg en uddannelse, hvor jeg kan have lidt mere mellem hænderne. Hermed ikke sagt at man ikke kan læse kreative fag på universitetet, for det kan man helt sikkert. Den mulighed er bare ikke det optimale for mig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

A LITTLE UPDATE