DET DER IKKE DRÆBER DIG...

EN SNAK OM RUTINER

BAD/HOMESPA: Et varmt bad er forbundet med kvalitetstid og selvforkælelse for mit vedkommende. Før jeg hopper i bad, prøver jeg så vidt muligt altid at huske mig selv på, at tørbørste hele kroppen igennem. Når man tørbørster sætter man gang i blodcirkulationen og modvirker appelsinhud. Dette trin er smartest at gøre om morgenen, inden badet, da man ved tørbørstning også børster døde hudceller af kroppen. Selve badet skal gerne være meget varmt med undtagelse for de sidste minutter jeg står under bruseren. Her skruer jeg nemlig ned for temperaturen og mærker det kolde gys inden jeg tørrer min krop. Dette trin kan nok føles en smule som den rus vinterbadere får, når de har været en tur i vandet (det har jeg dog kun prøvet en gang). Det kunne jeg i hvertfald forestille mig. Det vækker mig på en rar måde og giver mig øget energi i løbet af dagen. I forlængelse heraf bruger jeg de kolde minutter i badet på at få scrubbet min krop igennem med min sæbebars scrub fra Meraki. Har jeg ekstra tid, (særligt i weekenden eller inden en tur ude) blander jeg gerne Meraki Guérande salt op med mine Babor olier, da det giver et mere dybderensende resultat.

HÅRPLEJE: Jeg vasker hår hveranden dag og prøver så vidt muligt, at undgå brugen af styling produkter hver dag. Simpelthen for at skåne mit hår mest muligt. På arbejde har jeg gerne håret oppe. Simpelthen fordi det gavner mig mest muligt, når jeg er på farten. Men skal jeg ses med pigerne, ud med min kæreste eller i byen, så tyer jeg alligevel til mit fladjern og lidt hårspray. For ekstra pleje bruger jeg gerne shampoo med arganolie ved hver hårvask og supplerer op med en nærende hår kur én gang om ugen.

HUDPLEJE: Jeg plejer min hud grundig hver morgen og aften og altid med økologiske og naturlige produkter. Min hud er meget sart og det gør, at jeg bliver nødt til at passe på og tænke lidt ekstra over, hvad jeg propper i mit ansigt. Heldigvis er min interesse og viden også størst indenfor naturlig hudpleje, hvilket gør det nemt for mig, at navigerer rundt i det store “skønhedsmekka”. Hver morgen renser jeg mit ansigt med en cleanser fra Mario Badescu, hvorefter jeg følger op med en lækker (ikke fedtende) dagcreme fra danske E-cooking. Om aftenen giver jeg min hud et ekstra lag fugt. Jeg starter igen med min cleanser, efterfulgt af min AHA serum fra Pudderdåserne, dernæst min natcreme (også fra E-cooking) og har jeg break outs, slutter jeg gerne af med Mario Badescu’s drying lotion, som får lov at sidde natten over. En gang om ugen bruger jeg gerne en skrubbe maske, for at få fjernet døde hudceller og renset min hud i dybden. Mine favoritter er denne fra Rudolph Care og denne fra E-cooking. Kroppen smører jeg altid med en bodybutter fra Meraki efter bad og barbering. På den måde har jeg altid bløde og velplejede stænger.

SPORT: Jeg har aldrig været særlig god til holdsport. Jeg tror det handler meget om mit mindset. Jeg har altid været sådan en, der nok skulle ordne tingene selv. Derfor har hverken håndbold, fodbold eller anden form for holdsport nogensinde sagt mig noget. Jeg har igennem årene gået til en række forskellig dans. Det fanger mig på en helt anden måde. Som jeg plejer at sige til min kæreste, så vil jeg langt hellere se dans, end jeg vil se bold på tv. For tiden er jeg meget optaget af yoga. Det giver mig en ro, samtidig med at jeg får min krop igang. Lige pt. er jeg dog kun på begynder niveau. Men så snart jeg bliver mere rutineret, kan jeg begynde at sætte niveauet højere op og lærer nye og mere komplicerede stillinger. Det er det, der er så fantastisk med yoga.

MINDSET/MIN SPIRITUELLE VERDEN: Jeg sætter gerne en halv time af hver aften til at mediterer. Engang troede jeg det var noget opreklameret fis. Men nu har jeg indset at det virkelig gavner mig. Særligt her i vinterhalvåret, hvor jeg har tendens til at blive mere emotionel og trænge mere ind i mig selv. Jeg tror det er med meditation, som det er med fx sushi. Enten elsker man det, eller også hader man det. Jeg elsker det (begge dele). Det jeg gør er, at jeg hver aften sætter mig ind i T’s og mit soveværelse, slukker for alt lys og sætter en video på, hvor en mand med en meget rolig stemme guider én igennem meditationen. Videoerne skifter lidt fra dag til dag. Lige for tiden vælger jeg primært videoer, som styrker mig rent mentalt. Det gør jeg, da jeg lige nu er inde i en lidt hård periode og på den måde føler, at jeg hver aften siger mere og mere farvel til de dårlige kræfter og derfor optager en masse god energi herfra.

Hvordan er jeres rutiner? Og hvad gør i for at forkæle jer selv?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DET DER IKKE DRÆBER DIG...