FRIDAY TUNES

10 RÅD TIL SKOLESTART

1. Du kommer langt med gode noter. Det kan godt være at det betyder at det tager længere tid at læse lektierne, men når du møder op til timerne vil du dermed også føle dig noget mere forberedt og selvsikker i emnet. Det har jeg ihvertfald personligt taget med mig gennem gymnasietiden og aldrig i mit liv har jeg skrevet så grundlige noter som her.

2. Få godt med søvn. Det hér kan måske lyde en smule banalt, men en god døgnrytme bidrager virkelig til, at du bedre kan koncentrere dig samt holde overblikket, især på lange dage, hvor de tunge timer er placeret sidst på dagen.

3. Husk at spørg. Du lærer ikke noget ved blot at tie. Gymnasielærer lever primært på det grundprincip der hedder spørger du ikke regner vi med det ikke er noget der skal forklares. Så vær for gudsskyld ikke bange for at række hånden op og spørg løs, det kommer i sidste ende kun dig selv til gode.

4. Husk dit liv udenfor studiet. Dette punkt er det jeg personligt synes er vigtigst, for selvfølgelig skal du læse op og selvfølgelig skal du være velforberedt, men du må ikke glemme at have det sjovt bare fordi du studerer. Dyrk dine venskaber, dine hobbyer, din familie og alt det andet der foregår udenfor studiet. Det er med til at give dig en ‘pause’, når du beskæftiger dig med andre ting og ikke mindst mennesker, der ikke associeres med studiet.

5. Indstilling. Du er allerede tabt, hvis du forventer at gymnasiet blot er fest og farver, det er blot det der medfølger. Dertil er der de mange afleveringer, de svedende timer med eksamener og ikke mindst urimelig meget uforståeligt læsestof. Men når de situationer ser sin fremtræden, så husk at tænk på hvorfor det var det du ville og hvad du forventer af dig selv og keep on going.

6. Brug hinanden. Det kan godt være at du selv synes du har skrevet gode noter, men din sidemand kan have et helt andet perspektiv på teksten, så deling af noter er noget bedre end det lyder i og med du får set tekstens forskellige hovedpunkter og ser den fra andre synsvinkler end din egen.

7. Du kan ikke vide samt være god til det hele. Husk på at i alle er lige nye, og alle er på bar bund i et eller andet omfang, så hold dig ikke tilbage med at stille spørgsmål. Hvis der er noget du er i tvivl om studiemæssigt, så ret henvendelse til din underviser samt på kontoret. De er der udelukkende for at hjælpe dig, og de ved som oftest hvordan de skal gribe det hele an.

8. Indtryk. Det første indtryk er det vigtigste indtryk. Det er særligt vigtigt at vise andre at man har det godt i det man har på første dag samt at du selv føler det, da det lige giver et lille boost til selvtilliden på en dag, hvor i alle garanteret er en smule usikre. Da jeg startede brugte jeg hele sommerferien på at finde ud af, hvad jeg skulle have på på min første dag som putte på gymnasiet.

9. Mål dig ikke med andre. Måske hende fra samfundsfagsholdet er åndssvag god i timerne og konstant på banen, men vi kan ikke alle være lige gode, og du kan sagtens være god bare fordi du ikke byder ligeså meget ind som hende. Jeg målte mig i starten utrolig meget med andres faglige niveau, og det er virkelig det dummeste man kan gøre, for intet menneske kan yde mere end sit eget bedste.

10. Husk fællesaktiviterne. En god måde at engagere sig i fællesskabet på uddannelsesstedet er at deltage i de fælles arangementer såsom fredagsbar, fester osv. Det skaber et fælleskab og førnævnte arrangementer er stensikkert med til, at du møder nye mennesker, der ligesom dig søger efter fællesskabet på uddannelsesstedet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FRIDAY TUNES