ET VIRKELIG MARERIDT

DET SKAL JEG LÆSE TIL SOMMER PT.1

Jeg elsker at læse, men gør det alt for sjældent. Særligt elsker jeg at læse på stranden eller ved poolen på ferier, under en parasol. Jeg har på det seneste læst en del anmeldelser af bøger her på det sidste. Jeg har deraf fundet nogle bøger, som jeg godt selv vil læse her til sommer. Listen er lang og jeg tænker derfor, at dele listen op i flere dele. Enjoy!

1. “Vi burde alle være feminister” af Chimamanda Ngozi Adichie. “Vi burde alle være feminister” er et essay, hvoraf debatten om nutidens feminisme tages op. I essayet forklarer forfatteren hvad hun synes om feminismen i 21. århundrede.

2. “De” af Helle Helle. “De” er Helle Helles nyeste roman, der handler om en mor og hendes 16-årlige datter. Moderen er alvorlig syg. I romanen oplever man, hvordan datteren og moderen sammen prøver at glemme det fact, at moderen er alvorligt syg samtidig med, at vi som læsere oplever en stærkt undertone af sorg og tab.

3. “Tjenerindens fortælling” af Margaret Westwood. Handlingen udspiller sig i USA i nær fremtid, hvor fødselstallet på grund af forurening og kemikalier er dalet faretruende. Et ultrareligiøst regime har overtaget magten og har skabt et hierarkisk samfund, hvor de fødedygtige kvinder, der er tilbage, holdes som avlskvinder hos magteliten.

4. “Hvis der skulle komme et menneske forbi” af Thomas Korsgaard. Fortællingen handler om Tue og hans familie, som er ved at falde fra hinanden. Faren prøver at få tingene til at hænge sammen efter moderen har adopteret et barn, hvilket medfører en dyb depression. Omsorgen svinder ind og det er tydeligt at fornemme drengens problematiske forhold til hans far. Jeg er bekendt med lillebroderen til forfatteren, Thomas Korsgaard, da vi bosætter os i samme by. Derfor synes jeg at bogen kunne være interessant at læse, i og med Mathias (broderen) sket ikke er enig i de passager, Thomas Korsgaard bruger til at forklare hans opvækst i “Hvis der skulle komme mennesker forbi”. Det på trods af, at forfatteren selv har udtalt at bogen er fiktion, men med referencer fra hans egen barndom.

5. “Den underjordiske jernbane” af Colson Whitehead. Bogen har været på listen over bøger, jeg vil læse længe. Bogen handler om den sekstenårige slave Cora, der er vokset op på en bomuldsplantage i Georgia under umenneskelige forhold og som udstødt blandt sine egne. Cora går med et håb om at flygte fra plantagen, ligesom hendes mor, Mabel, gjorde for flere år siden. I “Den underjordiske jernbane” begiver Cora og hendes ven, slaven Cæsar, sig ud på en dødsfarlig flugt, efterfulgt af slavejægeren, Ridgeway. Da det ikke lykkedes Ridgeway at fange Mabel for år siden, sætter han nu alt ind for at fange datteren Cora og ruinerer det netværk, som hjælper de bortløbne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ET VIRKELIG MARERIDT