JULEKALENDEREN: JULEPYNT

JULEKALENDEREN: DET SKAL DU OPLEVE I JULEN

Glædelig 2. December. Jeg sidder lige nu midt i min hjemmeundervisning og tænkte derfor, at jeg vil udgive dagens indlæg her på bloggen. I dag kommer indlægget til at omhandle begivenheder. Normalt plejer jeg at tage en del ud og se forskellige ting i julemåneden, men i år er selvfølgelig anderledes. Det kan vi umuligt komme udenom. Dog vil jeg alligevel komme med mine anbefalinger til jer, som jeg synes er et besøg værd. De kommer her;

1. DEN GAMLE BY, ÅRHUS: Jeg ELSKER den gamle by om julen. Duften af brændte mandler, kandiserede æbler og den fine og helt gamle julepynt. En helt vild hyggelig familieaktivitet, hvor både unge, såvel som gamle kan være med.

2. FREDENSGADE, HINNERUP: Jeg plejer altid at opleve Fredensgade om julen. Jeg synes det er fascinerende at man kan pynte så vildt op og lave en “attraktion” ud af julelys. Hertil vil jeg lige tilføje – mere fascinerende end pænt. For pænt synes jeg altså ikke det er, ha ha. Det er en hyggelig “kør tur – aktivitet” og kan både gøres en hverdagsaften og en weekend. Hvorvidt det er aflyst i år, ved jeg dog ikke.

3. JUL I TIVOLI FRIHEDEN, ÅRHUS: Jeg elsker at være i tivoli. Tivoli friheden er for mig lig med nostalgi og hygge. Her vil jeg sætte en hel dag af sammen med familien eller gode venner. Ydermere synes jeg, at Friheden er anbefalingsværdig, både i vinter samt sommerhalvår. Det er super smukt, når de pynter op og jeg synes bestemt i skal tage en tur forbi, hvis i er fra egnen.

4. OPTÆNDING AF D’ANGLETERRE, KØBENHAVN: Jeg må som jyde desværre nøjes med at se med på skærmen, når årets julelys bliver tændt ved D’Angleterre. Men jeg følger det nøje og er meget betaget af, hvor dygtige de er. Det er desværre som følge af Corona aflyst i år. Men jeg er sikker på de vender stærkt tilbage, når vi er ovre alt det her Corona halløj.

5. JULEKONCERTER I MUSIKHUSET, ÅRHUS: Jeg ELSKER julekoncerter og har efterhånden været til en del. Heriblandt Søs Fenger og Martin Brygmann, der begge er fantastiske. Prisen er rimelig overkommelig og hvis ikke du allerede var i julestemning, kommer du det med gode julekalender klassikere. Tag din søster, bror, veninde, mor eller far under armen og nyd en aften med skøn julemusik.

6. GLØGG OG ÆBLESKIVER PÅ SALLING ROOF TOP, ÅRHUS: Udsigten fra Salling Roof top kan vist blæse enhver bagover. Især hvis du venter til der er blevet mørkt og du kan betragte gadelygterne og lysenes glimten. Om julen serveres der fra en lille bod æbleskiver og gløgg, som du kan tage med imens du nyder den fine udsigt.

7. MAGISK JUL, SKULPTURPARKEN BLOKHUS: Denne seværdighed har min familie overvejet at skulle op og se i år. Jeg har kun set billeder indtil videre. Dog vil jeg rigtig gerne opleve det i virkeligheden, da skulpturparken i Blokhus plejer at være en fuldstændig fantastisk oplevelse.

8. TAG UD OG FÆLD JULETRÆ, HELE LANDET: Der findes intet hyggeligere end en helt dag i familiens nærvær, hvor i samlet er ude at finde lige præcis det juletræ, i skal have stående i stuen helt frem til juleaften, for derefter at tage hjem og pynte det. I min familie har vi altid taget hele familien ud til min morfars bror, som ejer en del juletræer og fældet træer, efterfulgt af æbleskiver, gløgg og julesmåkager i stuen.

9. TAG PÅ JULEMARKED, HELE LANDET: Julemarkeder er så hyggelige, omend det er med lokaliteter og julepynt i byen, på godbanen eller på et gods. Der er mange steder om buddet. Personligt elsker jeg Lille Torvs julemarked og Ingerslev Boulevard i Århus. Men også herregårde og julemarkeder på gods er virkelig et besøg værd.

10. JULEMARKEDET; NEDER KJÆRSHOLM, KJELLERUP: Inde i en stald i nærheden af Silkeborg afholdes der hver år både påske og julemarked. Jeg har været dernede af to omgange på tur med min mor, moster og mormor. Meget fint ophæng og søde nisser findes. Men tag nok penge med, for der er mange fristelser. Her findes også en lille hyggelig café, hvor der tilbydes kage samt kaffe.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULEKALENDEREN: JULEPYNT