JULEKALENDEREN: MINE DECEMBER PLANER

JULEKALENDEREN: EN GOD JULESALAT

Glædelig 5. december. I dag er jeg lidt træt efter en vellykket julefrokost i venners lag igår. Det var så skønt at se dem igen, især nu, hvor vi efter gymnasietiden har spredt os ud over landet og derfor ikke ser hinanden så ofte, som vi plejede, særligt nu hvor vi har corona situationen i mente. Det var sammenskudsgilde og jeg lavede derfor den lækreste salat, som jeg gerne vil dele med jer. Det er et nyt take på en julesalat, da jeg personligt aldrig rigtig har været vild med rødkålen, der jo altid hører med til julemaden ( i hvertfald kun rå). I hvertfald, så kommer den her;

Du skal bruge:
– 1 x fennikel.
– 200 gram mandler.
– Salt og olivenolie til mandlerne.
– 0,5 kerner fra et granatæble.
– En smule grøntkål.
– 4 håndfulde spinat.
– 2 pærer.

Fremgangsmåde:
Saltmandler:
– Rør 4 spsk. salt ud i kogende vand og kom mandlerne i gryden.
– Lad mandlerne koge op v. lav varme i ca. 20-25 minutter.
– Dræn mandlerne for vand og kom dem på en bradepande beklædt med bagepapir.
– Drys med ekstra salt, hvis ønsket. Bages v. 150 grader i 20-25 minutters tid.

Salaten:
– Start med at skylle spinat og kom det i en skål.
– Skyl derefter grøntkålen og skær den, for et mindre grov resultat.
– Skær granatæblet og ta’ kernerne ud (jeg gjorde det dagen inden).
– Skær pærerne i tynde skive og kom dem i salaten.
– Skær fennikel i tynde strimler og halver en ekstra gang.
– Når mandlerne har fået lov at køle lidt af, tilføjes de i blandingen.
– Vend det hele sammen et voilá! Du har en nem og lækker julesalat.

Tip: Du kan evt. lave en lækker vinaigrette eller balsamicoeddike og bruge t. dressing.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULEKALENDEREN: MINE DECEMBER PLANER