PÅ DET SENESTE HAR JEG...

AT FLYTTE HJEMMEFRA

De sidste tre uger er gået med ind og udpakning af flyttekasser og det har derfor været omdrejningspunktet, når jeg har afsluttet en vagt på arbejde. Det vil dermed sige, at jeg ikke har haft det store overskud samt tid til bloggen, på trods af min lyst. T og jeg har i dag boet i vores lejlighed i 12 dage og allerede efter en uge, har jeg gjort mig nogle nye iagttagelser omkring mig selv og ikke mindst om T. Det har b.la. været med til at give mig en bedre selvindsigt, nu hvor jeg er flyttet fra mine forældre. Jeg kan i dag takke både min mor og far for at være ordensmennesker, for det har jeg heldigvis taget med mig videre i baggagen. Jeg tænker at flere af jer står i en situation, hvor i enten skal eller lige er flyttet hjemmefra, og derfor vil jeg dele nogle af mine tanker, erfaringer og tips jeg har gjort mig både efter og under udflytning.

Dét er mere end bare en husleje
Når man flytter hjemmefra, kommer der for de flestes vedkommende helt nye og ukendte udgifter. Bare i Randers hvor T og jeg bosætter os, svinger priserne på lejligheder en hel del og hvis man vil være bosat inde midt i byen, kan man være nødt til at gå på kompromis med fx. et mikroskopisk toilet. Der er altså alle mulige “voksenting”, man først erfarer når man står midt i flytningen, som tærer på ens konto. Vand, varme, el, internet, TV, licens og så videre. Én andet vigtigt fact er, at man også skal have råd til at få mad på bordet. Men: Man glemmer også hurtigt hvor dyrt ting som; toiletpapir, staniol, opvasketabs, vaskepulver etc. er. De ting man tager for givet som hjemmeboende, løber hurtigt op når man bor ude. Jeg tror desuden ikke at vores køkkenskabe indeholder alle de nødvendige redskaber på trods af at både T og jeg har samlet en del sammen i løbet af årene og det faktum, at jeg arbejder i en isenkrammer. Den anden dag oplevede jeg ihvertfald at ville rive en parmesanost, hvor jeg panisk begynder at lede efter et rivejern uden held, ha ha. TIP: på trods af at jeg arbejder i en Isenkrammer med mange sindssygt gode mærker indenfor diverse køkkengadgets, tillader jeg mig lige at nævne IKEA. Hos IKEA tilbyder de nemlig tit samlede sæt og det gælder altså alt, lige fra plastikskeer til pander. Køb det, du sparer en helt del!

Du bliver voksen af det
Jeg har endnu ikke oplevet at skulle leve af pasta og ketchup på trods af de mange udgifter der følger med, når man skal bo selv. Jeg er for det første blevet mere økonomisk og tænker nu mere over ordet “opsparing”, end jeg nogensinde har gjort førhen. Ydermere er jeg pludselig træt en fredag aften, fordi jeg udover at gå på arbejde også skal forholde mig til ugentlige gøremål som fx. madlavning, rengøring, indkøb osv. At flytte hjemmefra er en enorm læringsproces og allerede efter lige knap en måned, har det modnet mig på en måde der er svært at forklare.

Budgetter og madplaner
Jeg kan varmt anbefale at lave et madbudget allerede inden indflytning . T og jeg gør det, at vi deler budgettet ud i 4 kuverter, som skal række en hel måned. Heri ligger vi også kvitteringer fra når vi har været ude og handle, så vi på den måde kan se hvad hinanden har handlet ind. Når vi har mange penge tilbage i madbudgettet for en uge, kører vi ud og køber stort ind (jeg er tilbudsjæger med stort T) . Her er det særligt kød, grøntsager, frugt, morgenmadsprodukter og diverse kartofler der ryger ned i kurven. Også sådan noget som æg kan oftest findes på tilbud.

Forsikringer og uventede udgifter
Jeg prøver så vidt muligt at ligge penge fra hver måned, så jeg på den måde har penge hvis lokummet en dag brænder. I efteråret er vi bl.a. blevet inviteret en uge til Fuerteventura med mine bedsteforældre, hvor det kunne være fantastisk at få samlet en del lommepenge sammen. Ydermere er der sådan noget som forsikringer og tandlægebesøg, som også er virkeligt rart at få lagt penge til side til, da det nemt kan blive en dyr fornøjelse. Og når vi nu snakker forsikringer, så husk for guds skyld en indbo forsikring. Det sikrer dig både hvis uheldet er ude efter en fest, men også i forhold til evt opståen af brand eller tyveri i din bolig/lejlighed.

Nå, nu tror jeg at jeg er ved at have rundet hvad jeg lige kan komme i tanke om, i forhold til at flytte hjemmefra. Jeg kan selvfølgelig kun tale ud fra min egen erfaring, men jeg håber at indlægget har kunnet besvare eventuelle spørgsmål. Hvis nogle af jer der er flyttet hjemmefra, har andre erfaringer og tips, er i velkommen til at dele ud af dem i kommentarfeltet!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PÅ DET SENESTE HAR JEG...